Παρουσίαση του ECO SENSE στην εκδήλωση εγκαινίων της έδρας του «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος» στην Τρίπολη την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Το έργο ECO Sense παρουσιάστηκε ως μέρος των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών έργων σε εξέλιξη της Βιώσιμης Πόλης από τον Γενικό Διευθυντής της Βιώσιμης Πόλης κ. Ιωάννη Γεώργιζα στην εκδήλωση εγκαινίων της έδρας του «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος» στην Τρίπολη την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων και ομιλητών μεταξύ των οποίων και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Το «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος» είναι μέλος του δικτύου Europe Direct στην Ελλάδα, το οποίο με τη σειρά του ανήκει σε μια πανευρωπαϊκή οικογένεια κέντρων. Τα κέντρα αυτά καθιστούν την Ευρώπη προσιτή στους πολίτες επιτόπου και τους δίνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Υπεύθυνη για τη διαχείριση του δικτύου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σκοπός της λειτουργίας του προγράμματος, είναι η ενημέρωση για θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και η προσέγγιση των νέων στα μεγάλα διεθνή θέματα προωθώντας παράλληλα τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της και αυτές είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση έγινε αναφορά στην Εφαρμογή ECO SENSE η οποία θα καταγράφει και θα αναλύει τα στατιστικά στοιχεία κτιρίων, εγκαταστάσεων και περιφερειακών δομών ενώ παρουσιάστηκε ο στόχος για τη σήμανση ECOSENSE, με την καθιέρωση της οποίας που αναμένεται από τα αποτελέσματα του έργου, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί διατηρήσιμη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος μέχρι 20% και βελτίωση της κλιματικής τρωτότητας κατά 2 βαθμίδες, με βάση την κλίμακα ECO SENSE.

Η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος είναι διαθέσιμη εδώ.